Køkkenudstyr for unge


køkken

Vi unge kender det alle, man er lige flyttet hjemme fra og har brugt alle sine spare penge på en fin ny sofa eller spise bord og har ikke lige tænkt på alle de praktiske ting som f.eks. gryder.



Jeg har løsningen: Tag i IKEA! Ikea har lavet et begynder sæt hvor der er 3 gryder i 3 forskellige størrelser og 1 pande, det hele er lavet af rust fri stål, til kun 399 kr.

Ikea har også bestik, skærebrætter, tallerkner og meget meget mere til en fin pris, så kan man jo altid spare op til det Georg Jensen bestik, man altid har ønsket sig senere hen.

Køkkenudstyr som gør det nemmere af lave mad

Dåseåbner

Mine erfaringer viser, at de fleste af os unge ikke har en dåseåbner. En af grundende til dette er, at de fleste dåser kan åbnes uden en dåseåbner. Men du kan stadig komme ud for at stå med en dåse, hvor du skal bruge en dåseåbner og hvad gør man så? Jo vi unge åbner den med en skrap kniv eller saks…Ikke mærkeligt at de fleste uheld sker i køkkenet… så få da købt en dåse åbner! En dåseåbner koster ca. 20 kr. og så er det et hospital besøg mindre.

Blender

En stavblender er god af have hvis man skal lave f.eks. kartoffelmos, guacamole eller en suppe som skal blendes, man kan endda købe en stavblender i et sæt hvor man kan lave stavblenderen om til en piskeris, mini-blender som kan blende f.eks. pesto.

Knive
køkken udstyr
Vi unge har det med at have en god kniv, som vi bruger til det hele. Hvis man vil komme nemt ud af det med maden skal man købe en kniv til brødet, en kniv til grønsager og en skarp kniv til kød. Dette gør det meget nemmere for dig af lave mad.

Kartoffelskræller

Det er en god ide af have en kartoffelskræller. Det dur ikke af tage kniven til at skrælle en bagekartoffel med. Det ender altid med at man skærer halvdelen af kartoffelen fra når man bruger en kniv og det kan ikke betale sig i længden for os studerende, som skal sparre.

Gode råd til køkkenet

For ikke at blive syg med madforgiftning er det en god ide at have mindst to skærebrætter, en til kødet og en til salaten, som man har tænkt sig og spise til kødet. Det samme gælder knive. Man må ikke bruge samme kniv til kødet og salaten uden at have vasket den først.