Fødselsdagsmiddag til syv


Er du typen der gerne vil have en god men sund fødselsdagsmiddag, som samtidig ikke må blive får dyr. Så skulle du prøve at følge denne guide til hvordan du undgår de usunde vaner der ofte er ved fødselsdage.


Hvad skal du lave?

Der er en masse forskellige mad kombinationer når du skal holde en fødselsdagsmiddag. Jeg har valgt at give dig et eksempel på en sund og inspirerende tre retters middag til syv personer. Til forretten kan du lave en fremragende rejecocktail.

Rejecocktailen er sund og smager vidunderligt hvis den er lavet på den rigtige måde. Det er selvfølgelig op til hver enkelt hvordan man synes det skal smage men jeg anbefaler at man bruger friske råvarer da det virkelig kan smages i cocktailen.frugtis
 
Efter denne formidable forret kan du vælge at lave en dejlig lasagne med salat ved siden af. Det kan godt være at lasagnen ikke er så sund som du havde håbet på med al den ost der er i, men i det mindste har du en dejlig sund salat ved siden af.

Du kan selv afgøre mængden af salaten i forhold til lasagnen, men jeg vil anbefale dig at du tager en tredjedel lasagne og de sidste to tredjedele salat, så de ikke får alt for meget fedt fra osten men mere af den lækre salat. 

Til at slutte din dejlige middag af kan du vælge at servere is med frugt. Her har du selv mulighed for at præge hvor stor en smagsoplevelse det skal være. Brug vanilla is og  så tag en masse forskellige frugter til at blande i. Jeg vil anbefale dig at tage mange forskellige stykker frugt hvor du servere det for dine gæster således at de selv kan tage det frugt på de har lyst til.


Du behøver ikke at stresse rundt

Når man har inviteret til en middag er det meget stressende for værten, men det behøver det ikke at være. Du kan komme af med en stor del af den stress der ved forberedelserne ved at lave maden i god tid. Du kan lave grønsagerne og frugten i god tid i forvejen, du skal dog lige huske at opbevare det koldt med noget stanniol over så det ikke bliver fugtigt.
Rejecocktailen kan du også forberede dig på at samle inden gæsterne kommer jeg vil dog ikke anbefale at det er noget der står længe da det godt kan blive kedeligt hvis det har stået for længe.

Lasagnen er en rigtig guldklump inden for mad branchen. Du har nemlig mulighed for at fryse det ned have det i køleskab uden at det mister smag. Du kan derfor lave det en dag før også sætte den i ovnen inden hattegæsterne kommer så den er ved at være klar til når de kommer.

Der er så det praktiske med at pynte op og dække bord. Alt dette er helt op til dig hvornår du vil gøre. Du kan jo vælge at gøre det dagen inden eller på selve dagen, ja du kan endda gøre det en uge før, men det er nok lige i overkanten. Det eneste du burde tænke på, på dagen er altså at samle rejecocktailen sætte lasagnen i ovnen også vente på at gæsterne kommer.    

 

Du er studerende hold det billigt

Da du er studerende og ikke ligefrem sidder på den store indkomst skal det hele heller ikke være så dyrt. Du skal nok regne med at du skal lave to lasagner alt efter deres størrelse. Hvis du laver middagen vi har lavet skulle du gerne ligge under eller omkring de 400.- kr. alt efter hvor meget dine gæster spiser.

Du kan selv afgøre hvor mange penge du vil smide ind i middagen men da jeg ikke mener at studerende har råd til at tag på restaurant og betale for 6 andre, mener jeg at dette er en god og langt billigere løsning også er det oven i købet sundt.